Analisti politik Petar Arsovski thotë se nuk është befasi e madhe fakti që takimi i liderëve përfundoi pa ndonjë rezultat konkret dhe pa ndonjë konkluzion.

Sipas tij, kjo ka ndodhur para së gjithash për shkak të numrit të madh të temave që kanë qenë për diskutim.

– Nuk është çudi që palët nuk arritën një marrëveshje. Secila nga palët ka hyrë me agjendën e vet dhe është e qartë se nuk kanë dashur të diskutojnë për agjendat e partive të tjera. Ajo kishte pak shpresë se do të arrihej një marrëveshje. Është mirë që ka filluar një lloj dialogu politik gjithëpërfshirës, ​​nuk ka fund, por nëse vazhdon, kërkesat mund të zgjidhen një nga një, tha Arsovski për Kanal5.

Vetë fakti, shton ai, se kishte shumë kërkesa në tryezë nga të gjitha palët e interesuara, ishte një tregues relativ se do të ishte e vështirë të arrihet një marrëveshje.