Numri i njerëzve të shpëtuar nga një anije e mbytur në Egje u rrit në 11 të mërkurën pasi roja bregdetare greke tërhoqi një person tjetër nga deti pranë ishullit Evia.

Emigrantët e shpëtuar përfshinin gjashtë persona nga Egjipti, tre nga Afganistani dhe dy nga Irani.

Të mbijetuarit thanë se kishte 68 persona në varkën e cila u përmbys të martën.

Një operacion kërkim-shpëtimi është duke u zhvilluar.

Sipas rojës bregdetare, një telefonatë fatkeqësie u dërgua në numrin evropian të urgjencës 112 nga emigrantët në bord pasi varka e tyre u fundos.