Protestat e sotme lidhur me hapjen e klubit bullgar “Car Borisi i Tretë” në Ohër përfunduan pa shqetësime të veçanta të rendit dhe qetësisë publike, ndërsa përkundër spekulimeve, nuk pati tentime për përleshje me policinë, theksoi ministri i punëve të brendshme Oliver Spasovski.

“Unë e kuptoj protestën e shprehur nga qytetarët si të drejtën më të fortë për të shprehur atë që mendojnë. Personalisht e dënoj hapjen e një klubi të tillë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, veçanërisht në Ohër. Pse, sepse ne jemi një vend që kemi lindur mbi të mirat e LNÇ. Ne i mbajmë ato përfitime dhe i çmojmë sepse kështu po e mbajmë shtetin. Në kuptimin ideologjik, unë jam ndjekës i atyre politikave dhe mendoj se është absolutisht e papranueshme që të promovohet mënyra e sjelljes përmes personazheve që ishin pjesë e fashizmit, tha Spasovski në intervistën e sotme për Makfaks.

I pyetur se çfarë ndikimi do të kenë zhvillimet aktuale dhe provokimi i vazhdueshëm nga pala bullgare me emra kompromentues nga historia bullgare në situatën e sigurisë në vend, ministri Spasovski tha se në aspektin e sigurisë nuk mund të ketë shqetësime serioze, sepse këto janë grupe margjinale të cilët për disa arsye personale interesa, interesa financiare, arrijnë t’i angazhojnë dhe të jenë pjesë e disa proceseve këtu.

“Shumica më e madhe e qytetarëve maqedonas nuk i përkrahin ato përfitime, por përfitimet që janë baza, themeli i shtetit maqedonas. Prandaj qëndrimi im është i tillë, qëndrim personal, por edhe qëndrim i qytetit nga vij. Kumanova është një qytet që i bëri rezistencë të ashpër fashizmit dhe këtë e bënë një mori qytetarësh maqedonas që së bashku luftuan kundër fashizmit, tha Spasovski.

Ai theksoi se është shumë e palogjikshme që, nga njëra anë, kërkesat e Bullgarisë janë që ata të mos quhen fashistë, kundër fakteve historike se në një periudhë të caktuar të historisë ata ishin në anën e fashizmit, që nga ana tjetër. , nuk korrespondon fare me këto ngjarje që duan t’i promovojnë në Maqedoninë e Veriut.

“Njëri nuk shkon me tjetrin! Thjesht, duhet të jemi të vendosur drejt së ardhmes, duhet të kemi vizion për të ardhmen e vendit, të qytetarëve. Proceset retrograde nuk do të kontribuojnë për asgjë të mirë për askënd që jeton në Republikën e Maqedonisë së Veriut, nënvizoi ministri Spasovski.