Policia sot në vendkalimin kufitar “Deve Bair” ka arrestuar 34-vjeçarin N.P.S. nga Pleveni i BUllgarisë. I njëjti dyshohet se mashtruar disa persona, kryesisht të moshuar në Shkup, duke iu lajmëruar dhe duke iu thënë se një familjarë i tyre ka pësuar aksident trafiku, ku viktimë është një fëmijë dhe se nevojiten mjete financiare për t’i nxjerrë të njëjtit nga burgu.

“Përkatësisht, në periudhën prej 18.09.2022 deri më 01.10.2022 tetë mashtrime janë raportuar në zonën e SPB-Shkup, nga ku prej personave të dëmtuar, kryesisht të moshuar, ka arritur t’i marrë rreth 40.000 euro dhe ar në vlerë rreth 10.000 eurove”, thonë mes tjerash nga MPB.

Nga MPP shtojnë se gjatë bastisjes tek N.P.S. janë gjetur 10 mijë e 400 euro, kartela telefonike, telefon dhe sende të tjera që lidhen me krimet.