Zëvëndësministri i Bujqësisë pylltarisë dhe ekonomisë së ujrave sot gjat pjesëmarrjes  ndarjen e çmimit në kuadër të garave ndërkombëtare për mjaltën më të mirë ka deklaruar që Bletaria duhet të jetë veprimtari me interes jetësor në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Qëllimi i organizimit është që bletaria të bëhet si veprimtari me interes jetësor, kombëtar, e dobishme për ruajtjen e mjedisit natyror, ekosistemit dhe bujqësisë në përgjithësi dhe që synon garantimin e pjalmimit natyror dhe biodiversitetit. Ka deklaruar Zëvëbdësministri Abdylshyqyr Abedini në fjalimin e tij përshëndetës përpara të pranishmëve në evenimentit ” Ditët e ëmbla të Tetovës”

Bletaria për ne si Ministri është sektor i rëndësishëm i bujqësisë së vendit që shërben si burim prodhimesh natyrale me vlerë të lartë ushqimore dhe mjekësore dhe ndikon në rritjen e prodhimit të shumë kulturave bujqësore. Ka përfunduar Abedini