Xhaferi: Kam respektuar plotësisht Kushtetutën si aktin më të lartë ligjor

Kryetari i Kuvendit Talat Xhaferi në emisionin Analiza në Tv24 ka theksuar se nuk e di se kush i ka kërkuar dorëheqje dhe me çfarë mandati nga profesorët e së drejtës kushtetuese. Ai thotë se asnjëri prej tyre nuk u përball me zbatimin e rregulloreve.


Një është shqyrtimi dhe të menduarit teorik në lidhje me atë që do të thotë rregullorja, është një hipotezë shkencore dhe një tjetër është zbatimi praktik i bartësit të funksioneve. Unë, si mbajtës i detyrës, interpretoj dhe zbatoj atë që mësova në kohën e zgjedhjes sime. Siç është procedura, unë jam betuar dhe jam zotuar të respektoj kushtetutën dhe ligjet. Nuk është rastësi që në deklaratën e titullarit është një vendosje hierarkike. Unë si kryetar i Kuvendit duhet të kujdesem për Kushtetutën dhe më pas vendimet e tjera ligjore që parashikojnë gjërat. Kushtetuta është akti më i lartë juridik dhe është mbi të gjitha aktet e tjera juridike. Kam respektuar plotësisht kushtetutën si autoriteti më i lartë ligjor. Dikush mendon se kam interpretuar diçka, theksoi Xhaferi.