Tradita e çuditshme, bletët mbretërore njoftohen për vdekjen e mbretëreshës Elizabeth II

Një traditë e çuditshme e lashtë kërkon që bletërritësi mbretëror t’u thotë bletëve të pallatit se Mbretëresha ka vdekur. Me pëshpërima, insektet janë informuar se kanë një mjeshtër të ri, Mbretin Charles III. Lajmi i hidhur iu dha bletëve në koshere në tokat e Pallatit Buckingham dhe Clarence House.

John Chapple, 79 vjeç, bletërritësi zyrtar i pallatit, bëri udhëtimin prekës drejt vendeve ku janë kosheret, të premten pas lajmit për vdekjen e Mbretëreshës.

Më pas, shirita të zinj u lidhën me harqe në kosheret, ku jetojnë mijëra bletë.

Rituali vazhdoi me duke u thënë bletëve se Mbretëresha kishte vdekur dhe një mjeshtër i ri tani do të ishte në krye.

Më pas, bletët u nxitën të silleshin mirë me zotërinë e tyre të ri, mbretin Charles.

Besëtytnia e pazakontë dhe e lashtë erdhi sepse besohej se mos informimi i bletëve për një pronar të ri do të çonte në mosprodhimin e mjaltit, braktisjen e kosheres ose vdekjen.

Z. Chapple tha për MailOnline: “Unë jam në koshere tani dhe është traditë kur dikush vdes që ju të shkoni në koshere dhe të bëni një lutje të vogël dhe të vendosni një fjongo të zezë në koshere.”