Osmani komentoi punësimin e Ejupit dhe Kostovskës: Çdo i ri që di gjuhë dhe është i përkushtuar mund të aplikojë për punë

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani thotë se nuk ka nepotizëm në MPJ. Osmani ka komentuar rastin e punësimit të deputetit Martin Kostovski.


“Nuk ka asgjë të paligjshme gjatë punësimit. Ministria ka mungesë të kuadrove që do t’i përkushtohen punës së vështirë të diplomacisë. Punësimet e reja fillojnë me pagën minimale dhe duhen vite për të avancuar në karrierën e tyre. Është një profesion i vështirë, janë një lloj nomadësh që kalojnë gjithë jetën në vende të ndryshme. Zonja Kostovska është marrë nga Kumanova dhe tani është në një pozitë më të ulët se më parë, tha ministri i Jashtëm Bujar Osmani në 24 TV.

Një rast që ka trazuar opinionin publik është rasti i prezantueses Besmira Ejupi, e cila tashmë është e punësuar në Ministrinë e Jashtme.

“Ministria e Jashtme ka nevojë për 50 vende pune, por tashmë Ministria e Financave ka miratuar 16. Çdo i ri që di gjuhë dhe dëshiron të përkushtohet mund të aplikojë. Ejupi është marrë nga Ministria e Sistemit Politik, ashtu siç merren me ligj edhe zyrtarët e tjerë” tha Osmani duke shtuar se Ejupi njeh gjuhë dhe kishte certifikatë sigurie të rangut të lartë si anëtare e shërbimit të protokollit në ministrinë e mëparshme.

Osmani thotë se për honoraret e Ejupit duhet pyetur edhe VMRO-DPMNE, sepse kryetari i institucionit, kuadër i tyre, e ka punësuar.