Lajmi i mirë për përdoruesit TVSH-ja Ime!?

Me ribalancimin parashikuam 76 milionë euro për masa të reja kundër krizës, ndihmë për qytetarët dhe kompanitë për të ulur pasojat e krizës globale energjetike, por ka edhe masa të tjera që mbeten për t’u zbatuar dhe që janë mbështetje direkte e standardit. të qytetarëve, tha sonte drejtoresha e DAP dhe nënkryetarja e LSDM-së, Sanja Lukarevska.

Për masat e reja kundër krizës kemi ndarë 76 milionë euro, për bujqësi tre miliardë denarë, për masën e TVSH-së 2,2 miliardë, për ndihmë sociale të garantuar, masën e subvencionimit për paga më të larta, rritje të pagës minimale, para për varfërinë energjetike, por masa për rritjen e efikasitetit të energjisë dhe rritjen e prodhimit të energjisë elektrike.

Me vendim të Qeverisë kemi ndarë edhe 50 milionë euro për ESM-në për rritjen e mëtutjeshme të prodhimit, tha Lukarevska në Temën e ditës në televizionin Sitel. Ndërsa kriza globale është një sfidë serioze me të cilën përballemi, por edhe i gjithë rajoni.

Lukarevska tha se masa e rimbursimit të TVSH-së jep rezultate të shkëlqyera, me të drejtë është masa më e popullarizuar dhe shtoi se rritja e kufirit do të vijojë ashtu siç është paralajmëruar dhe premtuar qytetarëve. – Kjo masë jep rezultatet e pritura.

Kemi një numër në rritje të përdoruesve, fondet e qytetarëve paguhen rregullisht, gjë që kontribuon në përmirësimin e standardit të qytetarëve, sepse një pjesë e parave të dhëna për TVSH-në u kthehen në buxhetin e brendshëm. Risia që duhet të fillojë nga 01.01.2023 është rritja e kufirit për kthimin e mjeteve, siç u premtuam qytetarëve dhe siç thuhet në programin e qeverisë, tha Lukarevska.