Pas futjes së sanksioneve evropiane, Rusia rriti ndjeshëm dërgesat e saj të naftës në Azi, por ajo ende duhet të devijojë më shumë se një të katërtën e eksporteve të saj të naftës së papërpunuar nga Evropa, ose rreth 1.3 milion fuçi në ditë, kur embargoja e plotë e BE-së të fillojë në dhjetor. .

Në gusht, eksportet totale ruse përmes porteve evropiane dhe tubacioneve të naftës arritën në 12.05 milionë, nga të cilat rreth 5.5 milionë tonë u dorëzuan në vendet që do të ndalojnë importin e naftës ruse nga 5 dhjetori.

Rusia duhet të gjejë blerës të rinj për naftën bruto që mund të kërkojnë çmime më të ulëta dhe kushte speciale, por gjithashtu përballet me probleme logjistike me dërgimin.

SHBA dhe BE po punojnë gjithashtu për të kufizuar çmimin e naftës ruse, duke argumentuar se kjo do të ndihmonte në uljen e të ardhurave të Moskës duke mbajtur çmimet globale të energjisë të ulëta.

Moska ka thënë se nuk do t’u shesë naftë vendeve që kanë vendosur kufizime dhe tregtarët thonë se nuk shohin se si masa do të funksionojë.

Rusia furnizon Evropën me rreth 3.2 milionë tonë naftë në muaj përmes tubacionit Druzhba. Blerësit më të mëdhenj Gjermania dhe Polonia duan të ndalojnë blerjen e naftës ruse nga viti 2023, që do të thotë se Rusia do të duhet të gjejë blerës të rinj për rreth 2 milionë tonë në muaj. Edhe nëse ofron kushte shumë të favorshme, India dhe Kina nuk kanë gjasa të jenë në gjendje të blejnë sasi të mëdha nafte sepse kanë kontrata afatgjata me prodhues si Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Për të mos u mbështetur ekskluzivisht tek Kina, India dhe Turqia, Rusia do të përpiqet t’i bëjë ballë “lojtarëve të vegjël”. Sri Lanka do të blejë naftë nga Rusia, deri më tani ka blerë rreth 300,000 tonë, dhe Kuba 200,000 tonë. Megjithatë, këta blerës definitivisht nuk janë të mjaftueshëm dhe ndoshta zgjidhja përfundimtare do të jetë një reduktim i ndjeshëm i prodhimit të naftës.