Kryeministri Dimitar Kovaçevski, do të merr pjesë dhe do të mbajë fjalim në ngjarjen nën moton “Mbrojtja civile mes institucioneve dhe qytetarëve” organizuar nga Drejtoria për Mbrojtje dhe Shpëtim.

Në ngjarje fjalime do të kenë dhe zëvendëskryeministri i Parë dhe ministër për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive, Artan Grubi, si dhe drejtori i Drejtorisë për Mbrojtje dhe Shpëtim, Bekim Maksuti. Theksi i ngjarjes është në pranim-dorëzimin të automjeteve zjarrfikëse të kryetarëve të 14 komunave.