Kriza ekonomike/ Shitësit ankohen: S’ka kush blen, na pret dimër i vështirë (VIDEO)

 


 

Sezoni e vjeshtës sapo ka filluar, qytetarët duhet të përgatiten për një dimër të vështirë në të gjitha dimensionet si ajo ekonomike ashtu edhe ushqimore. Faturat e larta dhe rritja e çmimit të çdo produkti ka goditur rëndë xhepin e qytetarëve të cilët edhe ashtu kanë qenë të rënduar ekonomikisht nga pandemia dhe tani kriza energjetike vetëm po vështirëson akoma më shumë gjendjen e tyre. Dita e enjte në Tetovë është dita e tregut shitës plot por blerës shumë pak edhe ata që ishin ankohen për çmimet e larta të produkteve ushqimore një kilogram speca 100 denarë ndërsa një kilogram pasul 380 denarë si vjet as ajvar dhe as pasul sepse edhe këto po bëhen një luks thonë qytetarët dhe shitësit.