Gjatë tre ditëve janë regjistruar 254 raste, 4 të vdekur dhe 412 të shëruar

Gjatë tre ditëve të fundit nga 1.308 testet e bëra janë regjistruar 254 raste të reja me Kovid-19. Sipas të dhënave të Institutit për Shëndet Publik janë regjistruar katër pacientë të vdekur dhe 412 janë shëruar.

Nga rastet e reja në Shkup janë 143, Manastir-22, Ohër-11, Kumanovë-10, Tetovë-9, Kavadar-7, Veles-6, Kërçovë dhe Koçan- nga 5, Prilep, Gostivar dhe Shtip- nga 4, Strumicë dhe Gjevgjeli – nga 3, Negotinë, Resnjë, Sveti Nikollë, Kriva Pallankë, Berovë, Vallandovë dhe Krushevë – nga 2, Strugë, Dellçevë, Vinicë dhe Kratovë – nga 1.

Nga numri i të sapoinfektuarve (254), janë regjistruar 61 riinfektime.

Janë bërë 1.308 testime përmes: ISHP-176, QSHP Shkup-117, QSHP Manastir-56, QSHP Prilep-3, QSHP Tetovë-15, QSHP Kumanovë-31, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-0, Mjekësia ligjore-0, laboratoria spitali Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji-2, Instituti për mikrobiologji-48, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-21, Avicena-26, Biotek-52, Sistina-58, laboratoria Laor-5, Sinlab-11, Remedika-12, Plodnost-11, Genea-3, Nikob Lab-38, VFV Medikal-4, Eli Medika Plus-8, Rojal Medika-0, Spektra-MM-11, Rapid Lab-8, Zhan Mitrev Strumicë-1, Nova Lab Diagnostika-0, Ramus-9, ISHP dhe ISHP (rapid test)- gjithsej 582.

Deri tani në vend janë bërë gjithsej 2.154.094 testime të Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid-19 në vendin tonë, që nga fillimi i epidemisë arrin në 340.948, numri i pacientëve të shëruar është 330.153, të vdekur 9.499, ndërsa numri i rasteve aktive është 1.296.

Distribuimi në qytete Të infektuar (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)

Shkup 160300, Aktivë 606
Kumanovë 18119, Aktivë 43
Manastir 17811, Aktivë 110
Prilep 15389, Aktivë 53
Tetovë 14426, Aktivë 45
Kavadar 11992, Aktivë 41 Veles 10733, Aktivë 28
Gostivar 10264, Aktivë 21
Ohër 10264, Aktivë 68
Strumicë 8762, Aktivë 16
Shtip 8710, Aktivë 28
Kërçovë 6056, Aktivë 21
Koçan 5165, Aktivë 12
Strugë 5.164, Aktivë 18
Gjevgjeli 4851, Aktivë 10
Negotinë 4120, Aktivë 11
Resnjë 3006, Aktivë 12 Radovish 2824, Aktivë 13
Sveti Nikollë 2789, Aktivë 9
Kriva Pallanka 2639, Aktivë 14
Dellçevë 2170, Aktivë 44
Berovë 1851, Aktivë 17
Dibër 1811, Aktivë 4
Vallandovë 1596, Aktiv 3
Vinicë 1480, Aktivë 9
Probishtip 1298, Aktivë 1
Kratovë 1103, Aktivë 7
Bogdanci 1099, Aktivë 3
Krushevë 1026, Aktivë 7
Demir Hisar 925, Aktiv 1
Makedonski Brod 794, Aktivë 6
Demir Kapi 629, Aktiv 1
Makedonska Kamenica 534, Aktivë 3
Pehçevë 515, Aktiv 1
Dojran 369, Aktiv 0.