Danimarka pezullon marrëveshjen për të burgosurit me Kosovën

Danimarka e ka pezulluar marrëveshjen për burgjet me Kosovën.


Financimi është problemi kryesor për zbatimin e kësaj marrëveshje.

Sipas mediumit danez Ekstra Bladet, burim i financimi të kësaj marrëveshje është një TVSH që qeveria daneze planifikonte të vendoste për kuturën.

Por, kjo nuk ka marrë mbështetjen e nevojshme në kuvend, përcjell Klankosova.tv.

Marrëveshja kishte vlerën e 200 milionë eurove që Danimarka do të duhej t’i paguante Kosovës për 10 vjetët e ardhshme.

Sipas marrëveshjes Danimarka, do t’i merrte me qera 300 qeli ku do të silleshin të burgosurit e dënuar me deportim.

Kjo ishte nënshkruar vitin e kaluar nga ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu dhe Nick Haekkerup, tani ish-ministër.

Marrëveshja ishte përcjell me reagime nga shoqatat për të drejtat e njeriut.