Çaputova nga Shkupi: Shpresoj që shumë shpejtë do të jemi bashkë edhe në BE

–Para disa muajve, për fat të mirë filluan negociatat dhe besoj që duke marrë parasysh se jemi dy vende anëtare të NATO-s, shpresoj që shumë shpejtë do të jemi bashkë edhe në BE, këtë e tha sot fillimisht presidentja sllovake Zuzana Çaputova në konferencën e sotme për shtyp në Shkup, bashkë me presidentin Stevo Pendarovski.

“Tash një kohë të gjatë Sllovakia mbështet ambiciet e Ballkanit Perëndimor, përfshi vendin tuaj, në procesin e integrimit”, theksoi Çaputova duke përshëndetur pozicionimin e Maqedonisë së Veriut afër vendeve të BE-së dhe në dënimin e agresionit rus në Ukrainë.