Arsyet e vërteta pse mbretëresha Elizabeth kishte lëkurë shumë të shëndetshme

Nuk ka dyshim se Mbretëresha Elizabeth, edhe në moshën 96-vjeçare, kishte arritur ta mbante lëkurën e saj tejet rrezatuese.

E njohur për prirjen e saj për nuancat e ndritshme të buzëkuqit, nga roza e ndezur në portokallinë e ndezur, lëkura e rregulluar mirë e Mbretëreshës ishte e shquar pasi ajo dukej shumë më e re se mosha e saj aktuale.

Përveç produkteve të preferuara të Mbretëreshës Elizabeth, sigurisht që kanë luajtur një rol të rëndësishëm edhe faktorë të tjerë. Mbani shënim:

Ajri i pastër në Balmoral i dha asaj një shkëlqim natyral

Nuk ka dyshim se Mbretëresha Elizabeth, edhe në moshën 96-vjeçare, kishte arritur ta mbante lëkurën e saj tejet rrezatuese.

E njohur për prirjen e saj për nuancat e ndritshme të buzëkuqit, nga roza e ndezur në portokallinë e ndezur, lëkura e rregulluar mirë e Mbretëreshës ishte e shquar pasi ajo dukej shumë më e re se mosha e saj aktuale.

LEXO EDHE:
E diel 11 shtator/ Surprizat e yjeve për shenjën tuaj

Përveç produkteve të preferuara të Mbretëreshës Elizabeth, sigurisht që kanë luajtur një rol të rëndësishëm edhe faktorë të tjerë. Mbani shënim:

Ajri i pastër në Balmoral i dha asaj një shkëlqim natyral

Sigurisht, kur kalojmë shumicën e ditëve të mbyllur në një zyrë, ku nuk ka oksigjen të freskët dhe lëkura jonë është e ekspozuar ndaj ajrit të kondicionuar, është shumë e arsyeshme që lëkura jonë të jetë e zbehtë. Përkundrazi, do ta keni vënë re se sa e shëndetshme dhe rrezatuese duket lëkura jonë kur shkojmë me pushime ose jemi në fshat edhe për një fundjavë, ku ajri është më i pastër.

Në njëfarë mënyre, atëherë, ndërsa Mbretëresha Elizabeth kishte kaluar ditë të panumërta në pronat e saj të vendit, kjo ishte diçka që i kishte përfituar pa masë lëkurës së saj gjatë viteve.

Edhe nëse dalim jashtë për një orë në ditë, duke mbajtur natyrshëm SPF për të përfituar nga ajri i pastër dhe vitamina D, ngjyra do të kthehet së shpejti në faqet tona.

Ajo e mbrojti lëkurën e saj me bazën e duhur

Kohët e fundit është bërë trend që të përdorim sa më pak fondatinë në mënyrë që lëkura jonë të shkëlqejë në mënyrë natyrale. Megjithatë, në realitet, përdorimi i bazës së duhur mund të mbrojë lëkurën tonë, veçanërisht pasi disa fondatinë janë bërë me dioksid titani, një mineral që shpesh gjendet në kremrat natyralë të diellit. Edhe pse SPF kërkohet gjithmonë nën përbërjen tonë, një fondatinë do të shtojë një mburojë mbrojtjeje midis nesh dhe diellit.

Ajo theksoi mbrojtjen e lëkurës nga dielli

Çehrja prej porcelani e Mbretëreshës Elizabeth ishte një shenjë e qartë se ajo ishte shumë e kujdesshme ndaj ekspozimit në diell. E mbuluar gjithmonë me kapele dhe çadra për t’u mbrojtur nga rrezet e dëmshme UV, mungesa e ekspozimit ndaj diellit të dëmshëm ishte arsyeja kryesore pse lëkura e saj kishte kaq pak rrudha, me studime që tregojnë se rrezatimi UVA është shkaktari numër një i plakjes së lëkurës.

Nuancat që ajo zgjodhi për grimin e saj ia theksuan lëkurën

Grimi mund të jetë një hap sipërfaqësor, por është shumë e rëndësishme të tregojmë lëkurën tonë me shkëlqim . Pra, mund të themi me siguri se Mbretëresha po zgjidhte kombinimet e duhura. Buzëkuqi i saj me firmë korale i ndriçoi lëkurën, ndërsa skuqja rozë që aplikoi në faqet dhe tëmthët e saj ishte një truk për një liftim natyral të fytyrës. Në fakt, Mbretëresha Elizabeth shmangi mbushjen e vetullave pasi ato do të bënin shumë kontrast me flokët e saj të butë argjendi. Në vend të kësaj, vetullat e saj të zbehta dhanë një aureolë që e bënte fytyrën e saj të shkëlqente.