Ministria e Mbrojtjes e Tajvanit njoftoi sot se ka detektuar 66 avionë dhe 14 luftanije kineze që kryenin aktivitete brenda dhe rreth ngushticës së Tajvanit.

Televizioni shtetëror i Kinës raportoi më parë se ushtria kineze tani do të kryejë stërvitje të rregullta në anën lindore të vijës së mesme të ngushticës së Tajvanit.

Autoritetet kineze kanë njoftuar se ushtria e vendit ka përfunduar ditën e katërt radhazi të stërvitjeve ushtarake në ajër dhe në det rreth Tajvanit, të cilat u fokusuan në testimin e mjeteve të goditjes ajrore dhe tokësore me rreze të gjatë.

Vija e mesme në ngushticën e ngushtë midis ishullit të Tajvanit dhe Kinës kontinentale është një vijë jozyrtare që zakonisht nuk e kalojnë avionët ushtarakë dhe anijet luftarake nga të dyja anët.