Sot (16 gusht) nga ora 06:00 deri në orën 10:00 në zonën e Sektorit të Punëve të Brendshme në Tetovë është kryer kontroll aksion, ku janë përfshirë gjithsej 38 automjete që kryejnë transport publik të udhëtarëve, kryesisht autobusë dhe furgona taksi. Gjatë kontrollit janë konstatuar dhe sanksionuar në mënyrë adekuate 5 shkelje (GV), gjegjësisht mangësi teknike dhe të tjera. Dy automjete kishin frena me defekt, i njëjti numër nuk i ishte nënshtruar kontrollit teknik dhe njëra me regjistrim të skaduar. Për shkelësit janë përgatitur parashtresat përkatëse, ndërsa 3 automjete janë përjashtuar menjëherë nga qarkullimi. Gjatë kontrollit janë sanksionuar edhe 3 lloje të tjera kundërvajtjesh në trafik (TE-2 dhe GV-1), nga të cilat 1 automjet pa dokumentet e nevojshme për transport publik. Kontrollet e tilla do të vazhdojnë edhe në periudhën e ardhshme, veçanërisht para dhe me fillimin e vitit të ri shkollor, sepse një numër i madh i nxënësve nga shkollat ​​fillore dhe të mesme të zonës do të transportohen çdo ditë nga dhe drejt Tetovës dhe Gostivarit. Qëllimi është zbulimi dhe largimi në kohë i automjeteve me defekte teknike nga trafiku dhe sigurimi i transportit të qetë dhe të sigurt të pasagjerëve.Ts