Opinioni publik është kureshtarë të dije rreth fetarizmit të funksionarëvë të Lwvizjes Besa, pasi që siç njihen që nga themelimi i kësaj partie e deri më sot janë thirur vazhdimisht në emër të fesë, pra si u bënë që nga xhamia të ulen në tavolinë me yeni rakia, a po e modernizojnë fenë me gjithë këtë lloj tolerance?

Funksionarët e Lëvizjes Besa përpos që baltosën dhe dëmtuan fjalën “BESË” që njihet në kulturen shqiptare si fjalë e nderit për të besuar diçka apo për tu lidhur në dikë këta njerëz shkuan edhe më thëllë duke përdorur edhe fenë për qëllime politike gjë që të cilën nuk e kishtë bërë deri më tash asnjë politikan dhe asnjë subjekt tjetër politik!

Është mirë që të heqim maskat edhe të kësaj epidemie të ulët kulturore që duke u fshehur pas petkut të patriotizmit apo fetarizmit të rrejshëm të synojmë qëllime të cilat nuk na takojnë sidomos kur bëhet fjalë për çështje të interesit publik.

Një fjalë e urtë popullore thotë: Qyteti dhe pushteti nuk është për secilin!/Indeks.mk/