FBI ekzekutoi një urdhër kontrolli të hënën në resortin Mar-a-Lago të Donald Trump në Palm Beach, Florida, si pjesë e një hetimi për trajtimin e dokumenteve presidenciale, duke përfshirë dokumente të klasifikuara, që mund të jenë sjellë atje.

Marketing
recommended by

BITCOIN UP
Македонски милионер: како да се збогатите со биткоини
ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ
Ish-presidenti konfirmoi se agjentët e FBI-së ishin në Mar-a-Lago dhe tha se “ata madje hynë në kasafortën e tij. Ai ishte në Kullën Trump në Nju Jork kur u ekzekutua urdhri i kontrollit në Florida, tha një person i njohur për CNN.

“Shtëpia ime e bukur, Mar-A-Lago në Palm Beach, Florida, është aktualisht nën rrethim, bastisje dhe pushtuar nga një grup i madh agjentësh të FBI-së”, tha Trump në një deklaratë të hënën në mbrëmje.

Lëvizja e jashtëzakonshme për të kontrolluar shtëpinë e një ish-presidenti ngre rrezikun për Departamentin e Drejtësisë dhe vjen ndërsa problemet ligjore të Trump vazhdojnë në fronte të shumta. Trump gjithashtu pritet që në muajt e ardhshëm të njoftojë se do të nisë një tjetër ofertë për Shtëpinë e Bardhë në vitin 2024.

Departamenti i Drejtësisë ka dy hetime aktive të njohura të lidhura me ish-Presidentin, një për përpjekjen për të rrëzuar zgjedhjet presidenciale të vitit 2020 dhe 6 janar 2021, dhe tjetri që përfshin trajtimin e dokumenteve të klasifikuara.

Kërkimi filloi të hënën herët në mëngjes dhe personeli i zbatimit të ligjit dukej se ishte i fokusuar në zonën e klubit ku ndodhen zyrat dhe ambientet personale të Trump, sipas një personi të njohur me këtë çështje.

Kërkimi i FBI-së përfshinte ekzaminimin se ku mbaheshin dokumentet, sipas një personi tjetër të njohur me hetimin, dhe u morën kuti me sende. Pas rikuperimit nga Arkivi Kombëtar i të dhënave të Shtëpisë së Bardhë nga Mar-a-Lago në muajt e fundit, FBI-ja të hënën duhej të verifikonte se nuk kishte mbetur asgjë pas.

Djali i Trump, Eric, i tha prezantuesit të Fox, Sean Hannity se “qëllimi i bastisjes, sipas asaj që ata thanë, ishte sepse “Arkivi Kombëtar donte, e dini, të vërtetonte nëse Donald Trump kishte apo jo ndonjë dokument në posedim të tij”.

Christina Bobb, avokatja e Trump, tha se FBI sekuestroi dokumente. “Presidenti Trump dhe ekipi i tij ligjor kanë qenë bashkëpunues me zyrtarët e FBI-së dhe DOJ-së në çdo hap të rrugës. FBI kreu një bastisje të paparalajmëruar dhe sekuestroi dokumente,” tha Bobb.