Drejtori i Burgut të Tetovls, Qefali Havzija një herit edhe një ndër aktivistët më të mdhej të BDI-së në Tetovë, ka thumbuar sot kryetarin e Tetovës, Bilall Kasamin.

Sipas tij çdo projekt në Xhermë është projekt i Ali Ahmetit.

Ja postimi i tij i plotë 

Dëgjova se në tubimin në fshatin Xhermë me 3 akëtivist të pranishëm se dikush paska thënë ju keni ba punë aqë shumë për 8 muj sa ata tjerët për 20 vite skanë bërë në Xhermë asgjë , dhe ju është thënë duhet të vazhdoni kështu të punoni një renë dhe manipulim i radhës nëse vazhdon kështu na paska hëngër dreqi sepse në Xhermë për 8 muaj janë bërë 3 apo katër kontrata në vepër individuale për aqë sa militant dhe votues kanë dhe asgjë tjetër sepse edhe vet aij aktivisti që ka përmendë 8 muajnë e famëshëm ta rikujtoj se edhe vet ai shfritëzon çdo gjë që është bërë para 8 muajshë nga BDI, në veçanti ujë për pije , dhe me përgjegjësi them se Xherma ska asnjë herë munges të ujit për pije falë punës që BDI bëri për xhermën , mirpo detyrohem t‘ua rikuitojë për punët që janë bërë në Xhermë porë para 8 muajsh së pari do filloj nga meremetimi i tërsishëm i rrijetit të ujit për pije nëpër fshat i modernizuar edhe me hidrantët për shuarje të zjarit , ku këtë a dashtë ta vërtetonte Uka Aliti edhe ai ka qenë prezent në vizitë e 3 aktivistëve e jo të qëndroj kokë ulur para manipulimeve renës si dhe fjalëve boshe sepse po këta hidrant i kanë përdor zjarfikësit dhe vetë aij. Proekti i ndërtuar në vitin 2007
1. Bekatonizimi i rrugëve nëpër fshat diku 9 mij m2 në vitin 2005-2009
2. Hapja e rrugës për në bjrshkë 12 km
3. Ndërtimi i rrjetit të ujit për pije nga burimi te del reka 6 km vitin 2007
4. Ndërtimi i rezervuarit për ujë me kapacitet rezerv 300 m3 në vitin 2008
5. Ndërtimi i rrjetit për ujë nga ujë ferave 2 km vitin 2009
6. Ndërtimi i murrit mbajtës për varezat e fshatit diku mbi 300 m gjatësi në vitin 2014.
7. Ndërtimi i kaptazhave për mbledhjen e ujit te del reka viti 2015
8. Ndërtimi i murit mbajtës te Xhamija në vitin 2018
9. Sigurimi i gipit për ujin e Buxhakit 1000 m. në vitin 2019
10. Kanalizimi nëpër fshat 800m në vitin 2018
Ja pse duhet votuar BDI dhe numri 11 me bartësin e listës z. Faton Ahmeti
Sepse Xherma din të vlersoj realitetin dhe renën punët janë bërë me BDI-në dhe lusë Xhermalit mos bijen nën kësi pallavra kontratash po duhet të shikojmë interesin e përgjithëshëm të fshatit të jemi unik ashtu siç kemi qenë dhe ti qëndrojmë besnik liderit tanë z Ali Ahmetit dhe misionit të tij