Ish-drejtori i UBK-së, Sasho Mijalkov, më 8 gusht është paraparë të paraqitet në Institucionin Korrektues Penal në Strugë, ku duhet të vuajë dënimin me burg prej tre vitesh për rastin “Perandoria”.

Sipas informacioneve nga atje, akt referencë është nxjerrë, por ai si të gjithë të dënuarit mund të kërkojë shtyrje të vuajtjes së dënimit me kushtet e parapara me Ligjin për Ekzekutimin e Sanksioneve.

Akti i kërkesës nga Gjykata e Ohrit vjen pasi Mijalkov shprehimisht ka ndryshuar adresën e tij nga Shkupi në Ohër të njëjtën ditë pasi ra dakord me Prokurorinë për të paguar 36 milionë euro dhe për të kaluar tre vjet burg për çështjen “Perandoria”.

Më herët, më 1 korrik, biznesmeni i dënuar Orce Kamçev ka hyrë në burgun e Strugës, ku është dorëzuar për të vuajtur dënimin prej një viti, pasi ka arritur marrëveshje me Prokurorinë. Ai ka paguar edhe rreth 5 milionë euro evazion fiskal./Focus