Maqedonia nga sot dhe gjatë disa ditëve në vijim do të jetë nën ndikimin e valës së nxehtë. Moti do të jetë me diell dhe shumë i nxehtë, ndërsa indeksi UV do të ketë vlerën e lartë 9. Ministria e Shëndetësisë jep këto rekomandime :

1.Të lirohen nga obligimet e punës grupet më të rrezikuara të popullsisë, siç janë gratë shtatzëna dhe personat me sëmundje kronike,

2.Në institucionet për kujdes të fëmijëve (çerdhe) të mos praktikohet aktivitet fizik dhe të mos i nxjerrin fëmijët në ambient të hapur në periudhën prej orës 11 deri më 17.