Spanja raportoi viktimën e dytë të lidhur me linë e majmunit të shtunën, në atë që mendohet viktima e dytë në Evropë nga sëmundja dhe vetëm e treta jashtë Afrikës në shpërthimin aktual.

Spanja raportoi vdekjen e saj të parë të premten, pak pasi Brazili raportoi viktimën e parë të lidhur me linë e majmunit jashtë kontinentit afrikan në valën aktuale të sëmundjes.