Kur përdorim objekte të përditshme, ne nuk priremi t’i përdorim ato me vëmendje. Meqenëse nuk mendojmë shumë për të ndërsa kalojmë ditën tonë, nuk e kuptojmë se i kemi përdorur ato gabim gjatë gjithë jetës sonë. Këto gjëra mund të jenë aq të thjeshta sa larja e flokëve apo edhe pirja e kafesë. Ne ju tregojmë disa nga gjërat që kemi përdorur gabimisht për të na ndihmuar në lehtësimin e jetës sonë.

Pirja e kafesë menjëherë pasi zgjoheni

Shumë njerëz e kanë zakon të pinë kafe menjëherë pasi zgjohen. Megjithatë, hormoni ynë i stresit, kortizoli, është në kulmin e tij kur zgjohemi. Pirja e kafesë menjëherë pas ngritjes nga shtrati mund të rrisë nivelet e kortizolit, gjë që mund të shkaktojë probleme shëndetësore . Kjo është arsyeja pse këshillohet të konsumoni kafe kur nivelet e kortizolit janë të ulëta. Për shembull, nëse zgjoheni në 6:30 të mëngjesit, mund të pini filxhanin tuaj të parë midis orës 9:30 dhe 11:30 të mëngjesit.

Krehja e flokëve nga lart

Larja e flokëve nga lart nxit thyerjen e flokëve. Në vend të kësaj, filloni disa centimetra nga skajet ose në mes të fijeve tuaja, pastaj lyeni me furçë deri në skajet.

Të hani ushqimin tuaj kinez ashtu siç është

Nuk duhet të përballeni më me rrëmujën e petëve të ngatërruara në një kuti. Gjithçka që duhet të bëni është ta shpalosni kutinë dhe ta shtrini të sheshtë për ta bërë një pjatë. Kjo ju kursen shumë kohë dhe përpjekje, duke mos pasur nevojë të kërkoni pjata të veçanta ose të merrni një të re.

Ruajtja e gjalpit të kikirikut nga ana e djathtë lart

Kur ruani gjalpin e kikirikut në pozicionin e tij natyral, ai zhvillon një shtresë vaji në majë, duke rezultuar në trazim dhe përdredhje të vazhdueshme për të pasur një lugë pa vaj. Në vend të kësaj, ruajeni artikullin me kokë poshtë pasi shpërndan në mënyrë të barabartë përmbajtjen e vajit në kavanoz. Ju gjithashtu mund ta ftohni me kokë poshtë për të marrë gjalpë kikiriku më kremoz.

Përzieni një lugë në një filxhan në mënyrë rrethore

Përzierja e pijes në një lëvizje rrethore krijon spërkatje dhe spërkatje, dhe gjithashtu prek anët e filxhanit, që është një jo-jo e madhe. Përkundrazi, nëse e përzieni në lëvizje lineare, që do të thotë duke e trazuar në “6 deri në 12” ose nga veriu në jug, siguron që sheqeri të tretet më shpejt në pije./abcnews.al