Ministria e Punëve të Brendshme njoftonë se sot (21.07.2022) punjonësit policorë të Departamentit për Luftimin e Krimit të Organizuar dhe të Rënda, Departamentit të Policisë Kriminale, Departamentit për Operacione të Posaçme të Policisë – Njësiti i Shpërndarjes së Shpejtë, në koordinim me Administratën për Ekzekutimin e Sanksioneve, kanë zhvilluar aksion policor të koordinuar në institucionin korrektues Penal- Prilep.

Njëkohësisht në Institucionin Ndëshkues Korrektues Prilep janë kryer kontrolle me qëllim të gjetjes së sendeve të papranueshme apo të ndaluara tek të dënuarit që janë në vuajtje të dënimit me burg, në drejtim të veprimit parandalues ​​dhe parandalimit të kryerjes së veprave penale në institucionet e vuajtjes së dënimit.

Nga MPB bëjnë me dije se gjatë kontrolleve janë gjetur dhe konfiskuar: thika, celularë dhe karikues për celularë, para të gatshme në shumë më të madhe se shuma e lejuar me ligj që mund të posedojnë personat e dënuar etj. Sendet e sekuestruara do t’i kalojnë Shërbimit të Burgjeve për veprime të mëtejshme.

Këto kontrolle kanë për qëllim parandalimin dhe parandalimin e kryerjes së krimeve në institucionet penale, me qëllim të gjetjes së sendeve që janë të ndaluara për posedim sipas Ligjit për ekzekutimin e sanksioneve ose janë objekt i një krimi të kryer nga persona të dënuar nga institucioni, dhe si rezultat i bashkëpunimit të thelluar ndërinstitucional thuhet në njoftiimin e MPB-së.