Kina ka raportuar zero infeksione të reja me COVID-19 në Shanghai, për herë të parë që nga marsi, pasi shpërthimi i fundit u ul, pas disa muajsh bllokime dhe kufizime të tjera.

Kina është ekonomia e fundit e madhe, e përkushtuar ndaj një strategjie zero-COVID, duke zhdukur të gjitha infeksionet me një kombinim të bllokimeve të synuara, testimeve masive dhe periudhave të gjata karantine.

Bllokimi për 25 milionë banorët e Shangait, u hoq kryesisht në fillim të qershorit, por metropoli ka luftuar të kthehet në normalitet, pasi lagjet individuale kanë rivendosur kufizime mbi infeksionet e reja.

Miliona njerëz në qytet u mbyllën përkohësisht përsëri dy javë më parë pasi qeveria urdhëroi një fushatë të re testimi masiv.

Në Pekin, kufizimet e vendosura në maj u lehtësuan më vonë pasi rastet ranë, por u shtrënguan përsëri këtë muaj pasi u shfaq një grup infeksioni i lidhur me jetën e natës.