Ministria e SHëndetësisë në përputhje me të dhënat e Institutit për Shëndet Publik njoftonë se për tre ditë prej (од 17.06 deri 19.06.2022) janë regjistruar 81 raste të reja me koronavirus prej të cilëve 20 raste janë riinfektime.

Gjatë kësaj periudhe janë regjistruar 124 pacientë të shëruar, nuk është regjistruar asnjë humbje jetë si pasojë e virusit Korona.

Që nga paraqitja e pandemisë e deri tani në vend janë bërë 2.072.171 testime për Kovid-19. Numri i përgjithshëm i të diagnmostifikuarve me kovid-19 në vend është 312.960, numriu i pacientëve të shëruar është 303.287, numri i pacientëve që kanë ndëruar jetë si pasojë e Kovid-19 është 9.322 dhe numri i rasteve aktive në vend shënon 351.