Kalidou Koulibaly është alternativa e madhe që Barça ka në pozicionin qendror. Në fakt, pavarësisht se Xavi Hernandez ka prioritet ardhjen e Jules Kounde, në klub ata e shohin nënshkrimin e lojtarit të Napolit shumë më tërheqës për shkak të çmimit, përvojës ndërkombëtare dhe profilit të tij.

Klubi Blaugrana e ka atë të kontrolluar mirë dhe duket se nuk do të ketë konkurrentë në ofertë pasi Napoli i ka thënë lojtarit se ai është i gatshëm ta shesë vetëm te një klub jashtë Italisë, kështu që Juve nuk do të jetë fati i tij.

Sipas “Il Matino”, Napoli tashmë e ka të qartë se Koulibaly nuk do të rinovojë pavarësisht se i ka mbetur edhe një vit kontratë. Negociatat janë prishur, por klubi italian është i gatshëm ta mbajë deri në fund të kontratës. Në çdo rast, ata i kanë bërë të ditur lojtarit se do të ishin të gatshëm ta transferonin në një klub të huaj vetëm për ta penguar që të shkonte te një rival direkt. Juve ishte shumë i interesuar, por duhen kërkuar alternativa.

Koulibaly ka vendosur të largohet nga Napoli dhe te Barça janë plotësisht të informuar për kushtet. Si lojtari ashtu edhe klubi italian janë folur në pritje të një vendimi përfundimtar për nënshkrimin e tij. Koulibaly shpreson duke qenë se qëllimi i tij është të luajë për Barçën dhe në javët në vijim, klubi Blaugrana mund të paraqesë një ofertë nëse nënshkrimi i Kounde-s tërhiqet përfundimisht.