Parlamenti Evropian jep përkrahje të tërësishme për fillim të negociatave, tha sot eurodeputetja Irena Joveva në takim me zëvendës kryeministren për politika të sundimit të mirë, Sllavica Gërkovska.

Komisioni për Sëmundjet Infektive në mbledhjen e sotme ka konstatuar se ka rritje të numrit të rasteve pozitive me Covid-19 krahasuar me javën e kaluar dhe kjo rritje është 65.8%, njoftojnë nga Ministria e Shëndetësisë, shkruan Telegrafi Maqedoni.

“Njëkohësisht, u konstatua se nuk ka rritje të numrit të shtrimeve (aktualisht janë të shtruar 10 pacientë me Covid-19) dhe nuk ka rritje të numrit të vdekjeve.

Sipas këtyre parametrave dhe duke marrë parasysh trendin e rritjes së rasteve pozitive me Covid-19 në vendet fqinje dhe në botë, kujtojmë detyrimin për të mbajtur maska ​​në ambientet e kujdesit shëndetësor, ambientet e kujdesit, farmacitë dhe transportin publik”, thuhet në njoftimin e MSH-së.

Gjithashtu, rekomandojmë qytetarët që të jenë të ndërgjegjshëm, të mbrojnë shëndetin e tyre dhe atë publik dhe të zbatojnë masat e përgjithshme mbrojtëse, si: maskë mbrojtëse, mbajtja e distancës dhe larja më e shpeshtë e duarve.