Pavarësisht se janë jashtëzakonisht të numëruara në aspektin e artilerisë, trupat ukrainase “do të fitojnë gjithnjë e më shumë avantazh” pasi armët e avancuara perëndimore po mbërrijnë në vijat e frontit, thotë një gjeneral amerikan në pension.

Ish-gjeneral-lejtnant amerikan Mark Hertling, thotë se forcat e Kremlinit vazhdojnë të humbasin personel dhe pajisje dhe vuajnë nga morali i ulët, raporton Sky News, përcjell Bota sot.

Hertling, një ish-komandant i forcave tokësore amerikane në Evropë, thotë: “Morali dhe kushtet psikologjike ruse janë jashtëzakonisht të ulëta dhe nuk po përmirësohen.

“Organet po raportojnë kushte të këqija dhe udhëheqje jashtëzakonisht të keqe.”

Ai shton: “Është një ndeshje boksi për peshat e rënda, në dy muaj luftime, ende nuk ka pasur një goditje me nokaut.

“Do të vijë, derisa forcat ruse do të varfërohen më shumë.”