Në opinion dhe media doli konfirmimi se Zoran Zaev ishte i gatshëm të bënte tregti me personazhin dhe veprën e Goce Dellçevit, së bashku me figura të tjera historike. Kjo nxjerr në pah hipokrizinë e LSDM-së. Kur i gjithë opinioni u frikësua se Zaev ishte gati për një hap të tillë kombëtar, paturpësisht pretenduan se nuk ishte i vërtetë. Tani e shohim se ka qenë e vërtetë, por LSDM e ka gënjyer opinionin, thuhet në kumtesën e OBRM-PDUKM-së.

“Kush ia dha Zaevit atë të drejtë për të bërë pazare me personazhin dhe veprën e Goce Dellçevit?

A ka marrë pjesë Kovaçevski si pjesë e qeverisë në një shpërndarje të tillë të interesave kombëtare dhe shtetërore?” pyesin nga atje.

Nga VMRO-DPMNE thonë se larg syve të opinionit, opozita, parlamenti, ekspertët, personazhe si Zaev dhe Kovaçevski po bëjnë pazare me personazhet dhe veprat e historisë maqedonase në tavolinë vetëm për të ruajtur kolltukët edhe disa muaj.