Redbird është pranë marrëveshjes për blerjen e Milanit, duke mposhtur favoritët e mëparshëm Investcorp.

Fondi i investimeve të Bahrejnit ka nisur bisedimet me pronarët e Elliott Management. Ata janë gati të paguajnë rreth 1.2 miliardë euro për klubin, por pengesa kryesore ka të bëjë me formulën e financimit të tyre.Janë rreth 400 milionë euro hua, përveç 800 milionë euro kapital, diçka që Elliott nuk dëshiron të ndikojë në klub.

LEXO EDHE:
Tek Atalanta vendosin për Gasperinin
Siç raportohet nga “Il Sole 24 Ore”, Redbird ka bërë një hap më afër blerjes së Milanit dhe ata janë afër arritjes së një marrëveshjeje mbi bazën e 1.3 miliardë eurove, e cila mund të rritet ngadalë në 1.8 miliardë euro gjatë viteve të ardhshme.

Elliott pritet të mbetet si investitor në klub, duke mbajtur ende një aksion, dhe gjërat mund të përfundojnë së shpejti. Redbird është një firmë investimi me bazë në SHBA, në pronësi të Gerry Cardinale, dhe ata kanë një aksion prej 750 milionë dollarësh në “Fenway Sports Group”, kompania që zotëron Liverpool FC.