Rusia nuk do të lejojë shpërthimin e Luftës së Tretë Botërore, por në rast të një sulmi është në gjendje të përgjigjet jashtëzakonisht fuqishëm, tha zëvendëskryetari i Këshillit të Sigurimit rus Dmitry Medvedev në kanalin e tij Telegram pas vizitës në qendrën bërthamore të Sarov.

Ai e quajti mburojën bërthamore të vendit “një arsenal armësh moderne, të besueshme dhe efektive”, të cilat “ende ftohin ambiciet e atyre që janë gati të fillojnë Luftën e Tretë Botërore me duart e tyre dhe të njerëzve të tjerë”.

“Ne nuk do ta lejojmë një situatë të tillë. Por jemi të detyruar t’i kujtojmë vazhdimisht vetes se në rast të një sulmi ndaj vendit tonë, ne jemi në gjendje të dërgojmë menjëherë një përgjigje jashtëzakonisht të fortë. Refuzoni çdo agresion që kërcënon shtetin tonë”, shkroi Medvedev.

Medvedev njoftoi rritjen e investimeve në shkencë dhe shkencëtarët rusë dhe u bëri thirrje kompanive private të mbështesin shkencën vendase.