Në një intervistë për Dojçe Vele, ai ka deklaruar se ky projekt nuk duhet të dramatizohet.

Sipas tij, kjo nismë mund të shihet si mjet për integrimin e rajonit më shpejtë në Bashkimin Europian.

Ai thotë se për qeverinë e tij, çdo projekt që është në funksion të integrimit duhet parë si mundësi dhe jo si diçka armiqësore.

Kryeministri i malit të zi shtoi se ‘Open Balkan’ përputhet me Procesin e Berlinit.

Deri tani kësaj nisme i janë bashkuar Serbia, Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. Kosova dhe Bosnje Hercegovina e kanë kundërshtuar.