Ushtria ruse po përdor gjithnjë e më shumë milicët çeçenë në Ukrainë.

Inteligjenca ushtarake britanike tha: Për të mposhtur rezistencën ukrainase, Rusia po përdor ndjeshëm personelin ushtarak ndihmës siç janë forcat çeçene. Ato përbëhen nga disa mijëra luftëtarë të përqendruar kryesisht në zonat e Mariupol dhe Luhanskut.

Çeçenët janë luftëtarë vullnetarë dhe njerëz të Gardës Kombëtare, shtoi Inteligjenca.

Në raportin e saj të fundit inteligjenca britanike duke folur për situatën në Ukrainë, tregon “zhgënjimin” e trupave të dërguara nga Moska dhe “humbjen e njerëzve në mesin e forcave ruse”. /abcnews.al/