Disa të bënin të ndiheshe bukur, me mendjen që fluturonte në qiell. Disa mund t’ju kenë mërzitur deri në atë pikë sa të mos e njihni veten. Dhe disa të tjerë, ata që erdhën dhe ju lanë përpara se të mund të mësoni përmendësh tiparet e tyre.

Nuk është e mundur të përcaktosh logjikën e saktë se si funksionon jeta jote, por nëse beson te fati, do ta dish se ka diçka më të madhe se ajo që shohin sytë.

Këtu janë 5 llojet e lidhjeve të sinkronizimit:

Njerëzit që ju zgjojnë

Askush nuk është i destinuar për “përgjithmonë”. Por ju nuk mund të matni cilësinë në sasi, apo jo? Kam miq që i njoh prej 2 vitesh dhe më kanë dashur më shumë se ata që njoh prej 20 vitesh. Këta janë njerëzit që besojnë në ju mjaftueshëm për t’ju bërë të filloni të besoni në veten tuaj. Ata janë gurët e themelit që ju mbajnë fort në tokë gjatë një stuhie. Kur ju pyesni veten ose mendoni se do të hiqni dorë, ata do të vijnë nga askund për t’ju ndaluar. Brenda jush ka një madhështi të jashtëzakonshme dhe do t’ju kujtohet gjithmonë.

Njerëz që ju kujtojnë

Këta janë miqtë që ju tregojnë se kush jeni. Ata nuk do t’i mbulojnë pikëpamjet e tyre me glikologë të rremë as me kërcënimin e armës. Nëse do të merrni një vendim të gabuar, do të tërhiqeni shkurt. Shpesh duket shumë e vrazhdë. Ju madje mund të ankoheni dhe të dëshironi që ata të ishin më të sjellshëm. Por në planin afatgjatë, kjo ndershmëri do të jetë më shumë se fjalët e rreme. Ata kurrë nuk do t’ju lënë të relaksoheni ose ta merrni si të mirëqenë suksesin. Një kontroll i ashpër i realitetit është jashtëzakonisht i rëndësishëm nëse dikush shpreson të arrijë gjëra në jetë.

Njerëzit që ju shtyjnë të maturoheni

Janë ata që ju tregojnë se sa më mirë mund të bëheni. Ato ju ndihmojnë të ëndërroni dhe më pas të arrini ëndrrat tuaja. Shpesh, ata janë akademikë, mësues ose kushdo që ju frymëzon të bëheni një person më i mirë. Ata kanë një perceptim shumë të freskët dhe e lyejnë botën me një ngjyrë tjetër. Kapërcimi i problemeve tuaja do të duket më i lehtë kur ai të jetë me ju. Nga zgjidhja e problemeve te aftësitë e jetës, ato do t’ju mbushin plotësisht.

Personat kalimtar

Këta njerëz janë të paparashikueshëm. Ndonjëherë kur hyni në një kafene mund të takoni një person tjetër duke pritur për kafen e tij. Me siguri do të flisni pak për motin dhe më pas do të largoheni. Disa muaj më vonë, diçka që ata thanë ose bënë ka më shumë kuptim. Kam marrë shpesh mësime në jetën time nga njerëzit që kam takuar në supermarket. Do të zbuloni se prindërit e mirë, adoleshentët e zhurmshëm, gjyshërit e lezetshëm dhe ndonjëherë kalimtarët do të lënë një pjesë të tyre brenda jush. Pa e ditur. Të pëlqen apo jo. Ka mijëra fytyra të fshehura brenda ndërgjegjeshëm tuaj, dhe të gjitha ato nënkuptojnë diçka.

Njerëzit që jetojnë

Është specia ime e preferuar. Janë ata që nuk u larguan, ata që janë këtu. Ata të panë të rriteshe, të pengoheshe, të rrëzoheshe, të talleshin dhe të ngriheshe përsëri. Të kanë mbajtur dorën në momentet më të vështira dhe më të çmenduara. Në çdo moment të errët apo të lehtë, ata ishin këtu për t’ju mbrojtur. Ndonjëherë, ne e kuptojmë se jeta ka të bëjë me gjetjen e lidhjeve si këto. Fjalë për fjalë engjëjt tuaj mbrojtës, këta njerëz do t’ju duan deri në vdekje dhe më gjerë. Ata “do t’ju ndjekin në errësirë”. Kujdesuni për to. Do të jetë “jastëku” juaj në rrugët më të vështira të quajtura Jetë./abcnews.al