Nga sot një nga rrugët më të frekuentuara të Çarshisë së Vjetër të Shkupit do të mbaj emrin e veprimtarit të çështjes kombëtare, Ukshin Hoti.

Gjatë përurimit dhe shpalosjes së pllakës, kryetari i Bashkimit Demokratik për Integrim, Ali Ahmeti gjatë një fjale rasti ka thënë se: “Këtu para nesh është një emër i mbuluar me pëlhurë, ai nuk është një emër i rëndomtë. Ndër këtë pëlhurë fshihet emri i fabrikës më cilësore të mendimit shqiptar. Është emri i fabrikës më të madhe të mendimit gjeopolitik dhe gjeostrategjik, ky është Ukshin Hoti”