Dëbimi i gjashtë diplomatëve rusë nga Maqedonia do të ketë ndikim negativ në marrëdhëniet mes dy vendeve, tha zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova.

Reagimi vjen pasi autoritetet vendore vendosën të shpallin të padëshirueshëm gjashtë diplomatë të tjerë rusë nga vendi.

“Autoritetet vazhdojnë të monitorojnë rusofobinë në Perëndim dhe të shkatërrojnë spiralen e marrëdhënieve dypalëshe”, thuhet në një deklaratë të Ministrisë së Jashtme ruse.

Në deklaratë thuhet gjithashtu se “provokimi i ri ndaj diplomatëve rusë” sigurisht që do të shkaktojë pasoja negative në marrëdhëniet mes Rusisë dhe Maqedonisë.

Zakharova shton se Rusia do të marrë masa reciproke ndaj Maqedonisë.