Ministri i Arsimit dhe Shkencës Jeton Shaqiri pret që sot në mbledhjen e anëtarësisë dhe kryesisë së Sindikatës së Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë (SASHK) të pranohet konkluzioni i djeshëm i Qeverisë – me ribalancin e Buxhetit të sigurohen para për rritjen e pagave të punonjësve në arsim dhe kopshte me 10 për qind dhe greva të ndërpritet ndërsa të vazhdojë dialogu social për kërkesat tjera të Sindikatës.

Shaqiri vlerëson se nëse arsyeja e refuzimit të rritjes prej 10 për qind është se ka qenë premtim gojor, tani oferta është me shkrim në përfundimin e parë të seancës së djeshme të Qeverisë.

“Shpresoj dhe duhet të ketë një vendim në favor të fëmijëve. Përkundër mosmarrëveshjes së tyre me situatën, pres që do të ketë mësime dhe do të vazhdojmë me negociatat.Nëse SASHK vendos sërish për grevë, ne si ministri do t’i shqyrtojmë të gjitha mundësitë ligjore për realizimin e mësimit. Të dhënat për gjendjen reale do të mblidhen nesër, do të shohim pas të martës.E them përsëri, shpresoj se do të kemi një vendim pozitiv për mësimin e fëmijëve në shkollat ​​fillore dhe të mesme. Do të mund të negociojmë edhe më tutje për çështje të tjera”, tha Shaqiri.