Gjithsej 45 punonjës të Doganës së Maqedonisë nuk do të jenë më “administratorë”, por doganierë dhe me këtë, nga 1 maji do të kenë pagë për rreth 12 mijë denarë më shumë. Bëhet fjalë për të administratorët e shpërndarë kohë më parë nga Ministria për Sistem Politik në institucionet e vendit, ndërsa të njëjtit vazhdonin të kishin statusin e administratorit edhe pse punonin në Doganë. Muharrem Asani, zëvendësdrejtori i Drejtorisë së Doganave të Maqedonisë së Veriut thotë se ndjehet i lehtësuar që për kaq shpejtë kohë, u rregullua njëra nga çështjet kryesore që tangonte një pjesë të madhe të punonjësve shqiptarë.

“Që ditën e parë kur mora detyrën e zëvendësdrejtorit në Drejtorinë e Doganave, prioritet kryesor e kam pasur rregullimin e punonjësve doganorë e që në sistematizim – kanë qenë si administratorë. Arritëm që për një kohë të shkurtër, të përmirësojmë statusin e 45 punonjësve shqiptarë të shpërndarë nga Ministria për Sistem Politik dhe tashmë, nga 1 maji, këta do jenë punonjës doganor – doganierë dhe me këtë, edhe pagat do të jenë më të mëdha dhe kushtet e punës më ndryshe se siç i kishin më parë”, thotë për KOHA, zëvendësdrejtori Asani. Ndryshe, dje – të gjithë punonjësit i kanë marrë vendimet e reja të punës, ndërsa të njëjtit janë shprehur të kënaqur pasi më në fund, u zgjidh njëri ndër problemet kryesore të tyre.