Një satelit i klasifikuar për Zyrën Kombëtare të Zbulimit të SHBA-së u lëshua në hapësirë ​​nga Baza e Forcave Hapësinore Vandenberg, në veriperëndim të Los Anxhelosit, në bordin e një rakete Falcon 9 të kompanisë SpaceX.

Analistët e pavarur të hapësirës spekulojnë se Falcon 9 mbante dy Sisteme të Mbikëqyrjes së Oqeanit Detar që mund të monitorojnë dhe lokalizojnë në mënyrë elektronike anijet në det.

SpaceX nuk zbuloi asnjë detaj mbi ngarkesat e klasifikuara, por tregoi se raketa arriti në orbitë me sukses.

“Jam krenar për punën ekipore, aftësinë dhe vendosmërinë që u bë për ta bërë këtë nisje një sukses dhe në fund të fundit për të dhënë informacione kritike për politikëbërësit, ushtrinë dhe komunitetin e inteligjencës së vendit tonë”, tha drejtori Chris Scolese.