Bitcoin ra në nivelin e tij më të ulët në më shumë se një muaj pasi kriptovaluta vazhdoi të dëmtohet për shkak të hezitimit të investitorëve mes shenjave të interesit të ri të heshtur për kriptomonedhat.

Kriptomonedha më e madhe ra me 4.2% në 38.580 dollarë të hënën. Ether ra me 4.7%, duke rënë deri në 2.902 dollarë. Vlera e tregut global të kriptovalutave ra me rreth 4% në 24 orët e fundit në 1.9 trilion dollarë, sipas çmimit nga CoinGecko.

Grafikët teknikë sugjerojnë se pavarësisht rënies së fundit të Bitcoin, ai “nuk është afër një leximi të mbishitur” dhe mbështetja afatshkurtër me 35,000 dollarë ka të ngjarë të mos qëndrojë, tha John Roque, analist teknik në 22V Research, në një shënim.

“Ne vazhdojmë të besojmë se do të arrijë në nivelin 30.000 dollarë,” tha ai.

Bitcoin ka qenë duke luftuar së bashku me aktivet e rrezikut në muajt e fundit. Është tregtuar kryesisht në një interval prej 35.000 dollarë deri në 45.000 dollarë këtë vit pasi Rezerva Federale filloi të rrisë normat e interesit në mes të inflacionit të lartë.

Analiza nga ofruesi i të dhënave Glassnode sugjeron se interesi për Bitcoin ka mbetur i heshtur, me pak rritje në bazën e përdoruesve të monedhës dhe flukse minimale të kërkesës së re.