Presidenti i Ukrainës është kthyer në një nga personazhet më të komentuar dhe më viral të rrjeteve sociale, për shkak të dinamikave që ai po shfaq në luftën me Rusinë. Ai ka bërë thirrje për një luftë ‘dhëmbë për dhëmbë’ me Rusinë dhe është shprehur se nuk do e braktisë kurrë vendin e tij.