Biznesmeni Ramiz Kelmendi ka folur rreth rritjes marramendëse të çmimeve të produkteve elementare gjatë kësaj javë në Kosovë.


Sipas Kelmendit, nuk ka vend për panik pasi vajin mund të zëvendësohet me margarinë, shkruan Insajderi.

Por, ai nuk e mohon mundësi që në këtë periudhë të mos ekzistojë fare vaji.

“Ekziston mundësi që nuk do ketë fare vaj por ekzistojnë yndyrat tjera, margarina, tlynit që nuk kanë ndalesë me u eksportu prej shteteve që kanë, dhe ne kështu në vend të vajit e sjellim margarinën dhe kështu margarina e zëvendëson vaijn. Ato janë yndyrna bimore janë zëvendëses të detyrueshëm për vaj në mënyrë që me I dhënë shije që mos të ndihet mungesa. Nëse nuk ka vaj ka margarina nuk ka nevojë për panik”, tha Kelmendi në DPD te Fidani.

Vetëm gjate ditës së sotme në shumë markete neper Kosovës çmimi i vajit ka arritur ne 3.49 euro për litër.