Polonia planifikon të paraqesë një propozim në një samit të NATO-s që do të mbahet në Bruksel javën e ardhshme për mision paqeruajtës në Ukrainë, tha të premten kryeministri Mateusz Morawiecki.


Duke folur në një konferencë shtypi në Varshavë, Morawiecki u tha gazetarëve se “në samitin e ardhshëm të NATO-s, propozimi për një mision paqeje në Ukrainë do të adresohet zyrtarisht”, raporton CNN.

Morawiecki u pyet nëse ai mendon se kishte konsensus për një mision të tillë në Ukrainë midis anëtarëve të NATO-s.

“Polonia është mjaft aktive, si në NATO ashtu edhe në BE dhe ne jemi ata që i nxisim të ndërmarrin hapat e mëposhtëm”, deklaroi kreu i Polonisë.