Skender Mulliqi


Të gjithë njerëzit e kësaj bote, dëshirojnë të janë të shëndosh fizikisht dhe psiqikisht, por nuk janë të gjithë.Duket së njerëzit e politikës më së shumti i atakojnë sëmundjet!Sëmundjet fizike dhe sëmundjët për pushtet apsolut.Më të sëmuarit janë diktatorët.Në shtetet e vogla, kemi diktatorë të vegjël.Diktator i madh, është njeriu i një shteti të madh .Bota njeh shumë diktatorë të vegjel dhe të mëdhenjë, të cilët njerëzimit i kan shkaktuar historikisht telashe të mëdha.Nuk ka më keq që diktatorin dhe te sëmuarin më e pasur edhe president! Tash së mbrami e kemi një president të një shteti që është supërfuqi në botë, e ky është Vladimir Putin.Flitet së është sëmuar rëndë, apo ka qenë i sëmuar qysh nga lindja. Kjo e dyta siq thuhet është më të leme, dhe kjo është sëmundja më e rrezikshme , së nuk ka shërim!Nuk e di a është edhe populli rusë i sëmuar , kur presidentin e kan të sëmuar?!Ndoshta që të dytë ! Dhe, për tu shëruar rusët, duhet të shërohet presidenti Putin.Shërim më të mirë për ukrainasit dhe përgjithësisht për njerëzimin, nuk do tw kishte që ai të mos shërohet , por jo të zgjatë edhe shumë sëmundja e tij! Ai dhe ushtria famëkeqe ruse po identifikohen më gërmen shoviniste Z, të cilën po e shohim ngjitur mbi zingjiret e tankseve ruse, të cilën shkrojnë po mundohen ta mbartin edhe në rajonin e Ballkanit. Për ata edhe lirisht mund të thëmi së presidenti i Rusisë nuk është i shëndosh.Mos u sheroftë kurrë! Dhe, nuk ka së si shërohet. Vdekja e Putinit, vrasja apo gjykimi i tij, janë shpëtim për popullin ukrainas dhe për të gjithë popujtë liridashës të botës..Edhe nese nuk donë më dhënë shpirt shpejtë, e ka detyrimin e Zotit dhe të popullit liridashës të Ukrainës , të cilët janë duke e goditur fortë në kokë dhe në trup, për të dhënë shpirt sahat e para…Amen…!