Pentagoni thotë se trupat ruse vazhdojnë të bëjnë pak përparim në terren në Ukrainë, 20 ditë që nga fillimi i pushtimit të tyre.


Por disa qytete të mëdha po vuajnë bombardime të rënda, sipas një zyrtari të lartë të mbrojtjes amerikane, raporton BBC

Një kolonë trupash që lëviz drejt Kievit mbetet rreth 20 km jashtë kryeqytetit Kiev, ku zyrtari tha se civilët po përballen gjithnjë e më shumë me sulme.

Rusët vazhdojnë të përballen me rezistencë të ashpër në përpjekjen e tyre për të marrë Kharkivin, qytetin e dytë më të madh të Ukrainës dhe Mykolaiv, një qytet jugor pranë Detit të Zi.

Forcat pushtuese kanë izoluar Chernihiv në veri dhe Mariupol në juglindje, megjithëse SHBA thotë se Ukraina po punon për të mbajtur linjat e komunikimit të hapura me udhëheqësit lokalë.

Zyrtari i mbrojtjes tregoi se si rusët ashtu edhe ukrainasit kanë përdorur rreth 90% të fuqisë së tyre luftarake. Më shumë armë të financuara nga SHBA pritet të mbërrijnë në Ukrainë gjatë 24 orëve të ardhshme, tha ai.