Dozat e katërta të vaksinës anti-COVID mund t’u shpërndahen të moshuarve dhe të pambrojturve që në javën e ardhshme pas kritikave se Anglia ka qenë shumë e ngadaltë për t’iu përgjigjur rritjes së rasteve në spitale.


Paneli këshillues i vaksinës nr. 10 rekomandoi muajin e kaluar që të gjithë të moshuarit mbi 75 vjeç, banorëve të shtëpive të kujdesit dhe pacientëve me sistem të dobët imunitar duhet t’u jepen vaksinat shtesë rreth gjashtë muaj pas dozës së tretë.

Por tani kanë kaluar më shumë se gjashtë muaj që nga fillimi i dozës së tretë dhe NHS Angli nuk ka dërguar ende ftesa për dozat e katërta – pavarësisht se rastet me COVID-19 po rriten përsëri. Skocia filloi fushatën e saj të katërt të vaksinimit më shumë se një javë më parë.