Një oficer policie ukrainas në Mariupol ka paralajmëruar se qyteti port i rrethuar është “fshirë nga toka” dhe u bëri thirrje presidentëve të Shteteve të Bashkuara dhe Francës që t’i ofrojnë vendit të tyre një ajër modern. sistemi i mbrojtjes.


Në një postim video nga një rrugë e mbushur me rrënoja, oficeri i policisë së Mariupolit, Michael Vershinin i tha presidentit Joe Biden dhe presidentit francez Emmanuel Macron se ata kishin premtuar ndihmë, “por ajo që morëm nuk është e mjaftueshme” dhe se ata kërkuan të shpëtonin popullsinë civile.

“Fëmijët, të moshuarit po vdesin. Qyteti është shkatërruar dhe është fshirë nga faqja e dheut”, tha ai, duke folur në rusisht në një video të filmuar të premten.

Flakët mund të shiheshin nga disa ndërtesa. Ndërsa të tjerët u dogjën në hi. Duhej gjithashtu një shpërthim i qartë.

“Ju keni premtuar se do të ketë ndihmë, na jepni atë ndihmë. Biden, Macron, ju jeni një udhëheqës i madh. Qëndroni deri në fund”, tha ai.

Vershnein tha se qyteti përballet me fatin e qytetit sirian të Alepos, i cili u shkatërrua në një rrethim të mbështetur nga Rusia në vitin 2016 gjatë luftës civile nga revolucioni i Sirisë. Rusia e ndihmoi qeverinë e presidentit sirian Bashar Assad me një strategji brutale duke i rrethuar, duke i bombarduar dhe duke i uritur në zonat e kontrolluara nga opozita derisa kapaciteti i popullsisë u shemb.